08.12.2012 2698

Bitlis ilinde lise ve ortaokul uzun yıllar,müşterek eğitim ve öğretimlerini sürdürmüşlerdir.

İlde öğrenci fazlalığı sebebiyle lise ve ortaokulun müşterek eğitim ve öğretimlerini bina yetersizliği bakımından sürdürmeleri mümkün olmamıştır.

Bu sebeple yetkililer ilde bir ortaokul yapılması için talepte bulunmuşlardır.1980´li yıllarda Türkiye genelinde, o zaman ki ile Temel Eğitim Okullarının bakanlığımızca yaygınlaşması istenmiş ve Atatürk mahallesinde bir temel eğitim okulu yapılmasına karar verilmiştir.Gerekli ödenekler gönderilmiş ve şu andaki okulumuzun temel eğitim okulu olarak inşaatina başlanmıştır.

Bu arada Bitlis Lisesi ile müşterek eğitim-öğretim sürdüren ortaokulda Bitlis lisesinden ayrılarak şimdiki Sağlık Meslek Lisesinin eğitim-öğretim yaptığı binada sürdürmüştür.Bu okulun müdürlüğüne de M.Vahit ZÜLFİKAR atanmıştır.

Temel Eğitim okulu olarak yapılan okul 1980-1981 Eğitim-öğretim yılında tamamlanmış ve buna binaen okul Büyük Önder Atatürk´ün adı verilmiş,okulumuzun adı "100.Yıl Atatürk Ortaokulu" olmuştur.

1989-1990 Eğitim-öğretim yılında ilköğretim okuluna dönüştürülen okulumuz bünyesinde ilimizin en yoğun öğrenci mevcudunu taşımakta ,Büyük Önder Atatürk´ün adına yakışır bir şekilde Türk Milli Eğitiminin Temel amaçları doğrultusunda eğitim-öğretimini sürdürmektedir.